Horizon Educatief vzw

Voorstelling

Horizon Educatief vzw, boordevol passie voor de zee sinds 1995, is een educatieve werking aan de Oostendse kust. 

Horizon Educatief wil mensen zot maken van de zee. Al onze activiteiten hebben een educatieve achtergrond, die we op een speelse en ervaringsgerichte manier naar voor brengen. Bij ons geen saaie monologen, maar onze animatoren nemen je mee in een wereld vol fantasie en beleving. Zelf op ontdekking gaan vinden we belangrijk, met al je zintuigen op scherp. We laten je Ă©cht proeven van de rijkdom die onze kust te bieden heeft. 

De zee loopt als een blauwe draad doorheen ons aanbod. We werken rond de pijlers natuur/milieu en kusterfgoed. Hernieuwbare energie, plastic soep, klimaat, biodiversiteit, visserij of maritieme beroepen zijn maar een paar onderwerpen van onze sessies. 

Zoek je een speelse, educatieve invulling voor zeeklassen of je excursie? Wil je een originele uitstap doen met je familie of vriendengroep? Ook zo zot van de zee en ga je graag op kamp? Het kan bij ons allemaal! Al onze activiteiten vind je op onze site. We werken ook op maat. Aarzel niet om ons te contacteren als je met een idee zit. We helpen je graag verder.

Ons team

Horizon Educatief wordt gedragen door een enthousiast team van 3 personeelsleden, 8 bestuursleden en heel veel vrijwilligers. Maak hier kennis met ons team. 

Bart Vandervorst

Administratie

Phaedra Van Kerrebrouck

Educatief medewerker

ALV 290818bew-min v2

Bestuur

DSCF2289-min v2

Vrijwilligers

Ook zij bouwen mee aan een duurzame toekomst

Video afspelen

Missie

Horizon Educatief begeestert mensen om de veelzijdigheid van onze kust te ontdekken en te waarderen. Horizon Educatief werkt rond de pijlers: natuur/milieu en kusterfgoed. De activiteiten van deze educatieve werking leggen linken met duurzaamheid en solidariteit in een zo breed mogelijke context. Creativiteit en ervaringsgericht werken staan centraal in het aanbod van begeleide ateliers, vorming en pakketten op maat. Horizon Educatief richt zich in eerste instantie tot het onderwijs, maar werkt ook op maat voor andere doelgroepen.

Visie

Horizon Educatief wil dat mensen onze kust, de zeeĂ«n en oceanen respecteren en waarderen. We willen dat mensen duurzaam omgaan met onze planeet en de rol van de zee erkennen. We organiseren hiervoor allerlei activiteiten om mensen op een speelse en actieve manier te sensibiliseren. We maken gebruik van verschillende werkvormen om dit doel te bereiken. Integreren van STEM-principes, zintuiglijk en onderzoekend leren maar ook spelenderwijs activiteiten aan zee beleven. 

Doelstellingen

Verwachtingen
We werken binnen de verwachtingen van de eindtermen en de diverse leerplannen van de verschillende onderwijsnetten.
samenbrengen
mensen, verenigingen en bedrijven samenbrengen met als doel de liefde voor de zee door te geven.
platform
Een platform voor vrijwilligers zijn en hen ondersteunen met vormingen, contactmomenten en begeleiding. Hen deelgenoot laten zijn van een boeiende organisatie.
Interesse
We willen de interesse rond duurzaamheid, natuurbehoud en milieubewustzijn opwekken. Dit doen we door het geven, ontwikkelen en bevorderen van informatie en educatie.
organiseren
Het organiseren van natuur- en milieueducatieve, recreatieve en culturele activiteiten voor scholen, gezinnen, bedrijven en verenigingen.
stimuleren
Het ervaringsgericht werken stimuleren binnen het onderwijs. Nieuwe werkvormen introduceren en implementeren in het aanbod aan begeleide sessies.
NL