Activiteiten met je bubbel

beleef de zee op een unieke manier!

activiteiten met je bubbel

We maken je helemaal zot van de zee. Deze zomer wordt het strand van Mariakerke onze uitvalsbasis voor activiteiten voor kinderen. Je kan er strandbloemen maken, op zoek gaan naar schatten op het strand of de clash tussen De Zee en Lange Nelle bekijken. Alle activiteiten op Mariakerke zijn gratis, maar inschrijven is een must. 

De Zee vs Lange Nelle

Vuurtoren Lange Nelle is de beschermer van de Oostendenaars. Hij waakt over de mensen en zorgt dat er hen niets overkomt. De Zee wordt echter steeds groter en sterker, door de smeltende ijskappen. Hij is in zijn nopjes en ziet er geen graten in dat Oostende overspoeld wordt. De vuurtoren heeft zijn twijfels en wil De Zee tot bedaren brengen. Zijn er oplossingen om het tij te keren en De Zee terug te dringen? De deelnemers proberen enkele kustbeschermingsmaatregelen uit, met het kunstwerk ‘Pillage of the Sea’ van Rosa Barba op de achtergrond. De deelnemers worden aan het werk gezet en bouwen dijken, riffen, duinen en een opgehoogd strand om de zee tegen te houden. Via theater en spel wordt de klimaatverandering zo op een leuke, speelse manier uitgelegd.

strandjutten

Samen met de animator stappen jullie de vloedlijn af en verzamel je allerlei aanspoelsels uit de zee: schelpen, zeewier, eikapsels,… Bij elke vondst hoort wel een verhaal of een interessant weetje. We stomen jullie niet klaar tot échte biologen, maar na deze actieve speurtocht kan je vol zelfvertrouwen naar de kust komen en uitpakken met je kennis over de zee en het strand. 

garnaalkruien

Trotseer de golven en de weerselementen terwijl je samen een net voortsleept in de branding. Met het waadpak en oliejekker aan, ben je beschermd tegen het zeewater. De kruier houdt een oogje in het zeil zodat je veilig kan garnalen vissen. Na je tocht door het water, breng je de vangst aan land. Je staat versteld van het leven op de zeebodem. 

Comfortabele kledij aantrekken en reservekledij meenemen. Het kan altijd gebeuren dat je een slok water in je pak krijgt. Deze activiteit gaat door op Duin en Zee in Oostende.

NL