Koken met zeewier
Duurzaam en vol vitamines, dat is zeewier!
Zeewier is meer dan alleen sushi. Wereldwijd bestaan er duizenden soorten, waarvan er heel wat eetbaar zijn. We onderscheiden de groen-, rood- en bruinwieren. Ze vormen het regenwoud van de zee. Zeewieren zetten namelijk CO2 om in zuurstof. Wist jij dat ze verantwoordelijk zijn voor ongeveer de helft van alle zuurstof op aarde?
Jij en je groepje zijn verantwoordelijk voor de bereiding van één gerecht. Maak jij een lekkere soep of misschien wel zeewierwafeltjes? Alle ingrediënten en receptenfiches liggen klaar. Was je handen en aan de slag! Creëer samen het menu: de hapjes, het voorgerecht en het hoofdgerecht.
Dek de tafel en neem plaats. Elk groepje stelt het gerecht voor en dient op. Kan jij ook niet wachten om te proeven van deze smaakbom? Tot slot zorg je er samen voor dat de kinderkeuken er opnieuw spik en span bijligt voor de volgende service.
Kom langs en proef het voedsel van de toekomst!
Praktische informatie
-
doelgroep: 1ste graad LO - 2de graad LO - 3de graad LO
-
duur: 2 uur
-
type: binnenactiviteit
-
periode: 1 november tot 31 maart (winter)
-
aantal deelnemers: 10 tot 25 personen
-
afspraakplaats: Horizon Educatief vzw - Fortstraat 128, 8400 Oostende
Tarieven
-
scholen binnen Oostende: 7 EUR per persoon
-
scholen buiten Oostende en andere verenigingen: 8 EUR persoon