practical info

Bereikbaarheid

Horizon Educatief is gelegen in Openluchtcentrum Duin en Zee in Oostende. Een prachtige uitvalsbasis midden in de natuur. Het strand en de duinen zijn vlakbij maar ook Fort Napoleon en de bruisende haven liggen dichtbij. 

Onze locatie is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Neem vanaf station Oostende de tram richting Knokke en stap af aan de tweede tramhalte (Oostende Duin en Zee).

Kom je met de fiets, wagen of autobus? Parkeren kan op de grote, gratis parking van Hangtime.

Vanaf de tramhalte of de parking is het  nog 5 minuten stappen tot onze locatie. Neem het straatje rechts van Hangtime (Kraaienneststraat) en wandel tot aan de slagboom. Wij huizen in het eerste gebouw bij de slagboom.

 

openbaar vervoer

Horizon Educatief ligt op 5 minuten stappen van tramhalte Oostende Duin en Zee.

Meer info over de uren van de kusttram vind je op de website van de Lijn.

eigen vervoer

Beschikt u over eigen vervoer dan is onze locatie via de routebeschrijving makkelijk bereikbaar.

Veelgestelde vragen

Nee, er hoeft niets ter plaatse betaald te worden. Vanuit Horizon Educatief wordt nadien een factuur aan de school verstuurd voor de gevolgde sessie(s). Een aantal sessies vinden wel plaats op een andere locatie zoals domein Raversyde en het schip Mercator. Hier wordt entreegeld aangerekend en dit moet wel ter plaatse aan de betrokken instelling betaald worden. Hou hier rekening mee.

We vragen klassen zeker om de starturen stipt te respecteren. Liefst is de klas 10 minuten op voorhand aanwezig. De leerkracht kan in de bureau melden dat de klas toegekomen is en de leerlingen kunnen gerust nog even op het speelplein uitwaaien of gebruik maken van onze toiletten.

Kom binnen in Horizon Educatief  en meld je aan het onthaal (grote ruimte bij binnenkomen links). Indien niemand aan het onthaal zit, wandel dan de lange gang in. De tweede deur aan de linkerkant is de bureau (captains room). Hier kan je steeds een beroepskracht aantreffen die je verder helpt bij vragen of opmerkingen.

Wij beschikken zelf niet over een eetzaal, maar indien gewenst kan steeds de eetzaal van Openluchtcentrum Duin & Zee gereserveerd worden. Neem hiervoor contact op met Ineke Declopper (059 32 01 06 of ineke.declopper@oostende.be). Bij mooi weer kan vrij gebruik gemaakt worden van de banken en picknicktafels op het openluchtcentrum. We vragen enkel respect te hebben voor de natuur en afval zorgvuldig op te ruimen.

Bij (ernstige) vertraging vragen we zeker een seintje te geven (059 32 21 83) zodat wij op de hoogte zijn van de laattijdige aankomst. Op die manier kunnen wij ook de animator in kwestie verwittigen. Zo weten we dat jullie in aantocht zijn en kan de animator hierop inspelen en zich flexibel opstellen indien mogelijk.

We vragen om ten laatste zeker 3-4 weken op voorhand een sessie te boeken. Sessies die afhankelijk zijn van de getijden (Tuur de garnaal, de Zeekoffer van Faldido, Zee-en kustverkenner, Simon de strandjutter, …) worden best zo snel mogelijk geboekt. Door de hoog- en laagwatertoestand kunnen soms maar een beperkt aantal sessies geboekt worden per dag. Getijden kan je steeds hier zelf al eens raadplegen.

Binnenactiviteiten vinden bij slecht weer gewoon plaats. Sessies die buiten plaatsvinden gaan zonder tegenbericht gewoon door, we blijven steeds optimistisch en weten dat het aan de kust nu eenmaal eens kan spetteren. In de mate van het mogelijke proberen we een zaal te voorzien, maar dit is nooit een garantie. We vragen om bij twijfel steeds eerst contact op te nemen met het secretariaat op het nummer 059 32 21 83, samen kunnen we dan de situatie bespreken. 

Het weer aan de Belgische kust is steeds onvoorspelbaar en altijd iets frisser dan in het binnenland. We raden aan om als leerkracht je leerlingen op voorhand goed te briefen. Vraag hen een warme trui en een waterdichte jas aan te trekken op de dag van jullie bezoek. Regenlaarsjes zijn geen overbodige luxe als jullie voordien of nadien nog even willen uitwaaien op het strand.

Bij mooi en zonnig weer is zonnecrème en een petje aangewezen ter bescherming tegen de zon.

Neem contact op met onze medewerkers via het nummer 059 32 21 83 of info@horizoneducatief.be.

EN