Themadagen

extra activiteiten

themadagen voor klassen

Naast ons permanent aanbod voor scholen, werken we elk jaar een variabel programma uit. Die themadagen gaan door op vaste dagen of zijn gekoppeld aan bepaalde evenementen. Het zijn vernieuwende activiteiten die linken leggen met de actualiteit en trends in het onderwijslandschap. De plaatsen zijn beperkt dus wacht niet te lang om in te schrijven.

Campo Cobertizo

Beleef het beleg van Oostende begin 17e eeuw. Een stuk Oostendse geschiedenis komt via een belevingsactiviteit helemaal tot leven. Kampleider De La Vega verwelkomt de kinderen in het Spaanse kamp ‘Cobertizo’ waar ze helemaal ondergedompeld worden in het kampleven. Maar er zit een spion in het kamp. Lukt het de kinderen om deze te ontmaskeren?

beaufort

Het kunstenfestival beaufort strijkt neer in Oostende. Kunstenares Rosa Barba stapelde zandzakken op elkaar als symbool voor de klimaatverandering. Hoe kunnen we het hoofd bieden tegen de stijgende zeespiegel? Samen werpen we een dam op tegen het opkomende water. Kunnen we dit gevecht winnen? Of kunnen we vermijden dat het zo ver komt? Een actieve sessie over klimaatverandering in de schaduw van een kunstwerk.

Zeemonsters

Met halloween verkennen we de griezelige kant van de zee. Welke monsters vinden we in de diepzee terug? We experimenteren met druk, kleur en licht. Deze monsterlijke activiteit legt linken met STEM en wetenschappelijk werken maar maakt ook voldoende ruimte voor fantasie en creativiteit. Mis deze activiteit niet!

EN