Vrijwilliger worden

volunteering

Vrijwiligers zijn het kloppende hart van Horizon Educatief. Zonder onze vrijwilligers loopt onze organisatie de klippen op. Elke dag zijn vrijwilligers in de weer om het beste van zichzelf te geven. Zichtbaar tijdens de sessies, maar ook onzichtbaar, achter de schermen, worden er bergen werk verzet door een heel team van vrijwilligers. Zin om deel uit te maken van onze grote familie? Je kan als vrijwilliger op verschillende manieren bij ons aan de slag.

01.

Animator

Onze animatoren zijn échte zeezotten. Zij begeleiden onze meer dan 1000 sessies per jaar. En dat doen ze met heel veel passie, goesting en energie. Verkleed als Willem de zeerover een groep kleuters op sleeptouw nemen of als kruier het water ingaan, het kan bij ons allemaal.

Heb je een hart voor kinderen? Sta je graag voor een groep? Zot van de zee? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Koudwatervrees? Elk jaar organiseren we onze aanmonstercursus om nieuwe animatoren op te leiden. Je leert bij hoe je voor een groep kan staan en komt ondertussen terecht in een toffe groep mensen boordevol passie voor de zee.

02.

Logistiek

Steek je graag de handen uit de mouwen om koffers in elkaar te timmeren? Of ga je graag aan de slag met stofjes en touwtjes? Het praktische werk op Horizon Educatief ligt nooit stil. Vliegers uitsnijden, stokjes knippen of kaartjes lamineren, het zijn maar een paar klusjes die wekelijks gedaan moeten worden.

Vrijwilligers die ons logistiek kunnen ondersteunen zijn altijd welkom. Je werkt mee aan ons verhaal maar hoeft niet perse op de voorgrond te treden.

03.

Onthaal

Geef je mensen graag een warm welkom? En heb je graag de dingen op orde? Dan kan je bij ons misschien aan de slag als onthaalmedewerker. Als aanspreekpunt vang je de groepen op en geef je hen praktische informatie over hun bezoek. Je ziet erop toe dat het materiaal op de juiste plaats ligt en dat onze infrastructuur netjes en proper is. Dit alles in een plezante sfeer, waar ruimte is voor een babbeltje met de klanten en de vrijwilligers.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op en we nodigen je graag uit voor een verkennend gesprek, waar we je kennis laten maken met onze werking. We luisteren graag naar jouw verhaal en vertellen het onze. Ook de praktische kant van de zaak komt aan bod. Stuur ons een mailtje of bel ons even op, we leren je graag kennen. 

EN