Gezinsactiviteiten

beleef de zee op een unieke manier!

activiteiten met je gezin

We maken je helemaal zot van de zee. We organiseren verschillende activiteiten voor gezinnen met kinderen. Samen leuke activiteiten beleven aan en over zee. 

Grote schelpenVERTELdag

Wie is er niet gefascineerd door schelpen op het strand? Schelpen rapen, bewonderen en proberen te achterhalen welk verhaal aan die vondst kleeft. En als het enigszins kan, tegelijk ook de wetenschap een duwtje in de rug geven. Dat is waar het om draait bij de Grote Schelpenteldag! Nog een beetje koudwatervrees voor het echte werk? Kom dan naar provinciedomein Raversyde (kant Anno 1465). Onze animatoren aan onze schelpdesk geven een spoedcursus schelpen herkennen. Je kan er ook een strandbloem maken of luisteren naar een leuk verhaal. Zo kan je goed voorbereid zelf schelpen tellen. 

koken met zeewier

In de keuken wordt zeewier steeds populairder. Zeewier zit boordevol eiwitten en kan dienst doen als vlees- en zoutvervanger. In deze vegetarische kookworkshop koken we er zwierig op los met zeewier als basisingrediënt. We gaan creatief aan de slag met verschillende soorten zeewier. Sushi maken hoort er zeker bij, maar we verrassen je smaakpapillen met heel wat nieuwe recepten. Proef van het zilte goud tijdens deze smakelijke kookworkshop voor kinderen samen met hun ouders.

NL