Beschrijving project

project

Project Zeewind

De laatste twintig jaar heeft Horizon Educatief gepleit voor en gewerkt rond duurzame ontwikkeling. Dit houdt in dat we sensibiliseren rond het behoud van het kustmilieu, het verminderen van afval en onze medewerking verlenen aan duurzame, groene projecten.

Wetenschappers hebben bewezen dat het verdere gebruik van fossiele brandstoffen leidt tot een klimaatverstoring met catastrofale gevolgen. Daarom geloven we met Horizon Educatief heel sterk in het investeren in duurzame energieopwekking. Eén van deze duurzame, hernieuwbare energiebronnen is ontegensprekelijk wind. Het is energie in zijn zuiverste vorm en onmisbaar voor  het halen van de klimaatdoelstellingen. Vanop de dijk bij Duin & Zee zijn de windmolens op zee zichtbaar. In samenwerking met het BOP (Belgian Offshore Platform) ontwikkelde Horizon Educatief een gloednieuwe workshop rond duurzame energie en windenergie op zee.

De workshop wordt gratis aangeboden in de scholen. Enkel eventuele vervoerskosten worden in rekening gebracht. Alle informatie over Project Zeewind is te vinden op de website.

Met steun van onze partners

Belgian Offshore Platform

Project Zeewind wordt gefinancieerd door het Belgian Offshore Platform.

Fonds Ernest Solvay

Project Zeewind werd mede gerealiseerd met de steun van het Fonds Ernest Solvay, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

NL