Themadagen

extra activiteiten

themadagen voor klassen

Naast ons permanent aanbod voor scholen, werken we elk jaar een variabel programma uit. Die themadagen gaan door op vaste dagen of zijn gekoppeld aan bepaalde evenementen. Het zijn vernieuwende activiteiten die linken leggen met de actualiteit en trends in het onderwijslandschap.

De inschrijvingen worden later open gezet.

Grote Schelpentelweek

Doe mee met het grootste burgerwetenschappelijk onderzoek aan de Belgische kust. Tel en herken 100 schelpen en draag zo je steentje bij aan de wetenschap.

erfgoeddag -
'De Kakelende Kabeljauw'

De Kakelende Kabeljauw vertelt haar verhaal. Op zoek naar kabeljauw reisden stoere vissers in hun schuiten tot in IJsland. Ze trotseerden kou en ontbering. De Kakelende Kabeljauw keek nieuwsgierig toe hoe die noeste werkers in ‘beestige’ omstandigheden visten en hoe het leven aan boord verliep maar telkens was ze hen te slim af. Tijdens deze workshop dompelt De Kakelende Kabeljauw de kinderen onder in de wereld van de IJslandvaarders. Via leuke opdrachten komen ze meer te weten over visserijtechnieken, de kabeljauw, andere vissen en het leven aan boord van een vissersschip tijdens de IJslandvaart. 

NL