Themadagen

extra activiteiten

themadagen voor klassen

Naast ons permanent aanbod voor scholen, werken we elk jaar een variabel programma uit. Die themadagen gaan door op vaste dagen of zijn gekoppeld aan bepaalde evenementen. Het zijn vernieuwende activiteiten die linken leggen met de actualiteit en trends in het onderwijslandschap. De plaatsen zijn beperkt dus wacht niet te lang om in te schrijven.

Zeemonsters

Met halloween verkennen we de griezelige kant van de zee. Welke monsters vinden we in de diepzee terug? We experimenteren met druk, kleur en licht. Deze monsterlijke activiteit legt linken met STEM en wetenschappelijk werken maar maakt ook voldoende ruimte voor fantasie en creativiteit. Mis deze activiteit niet!

zee vs vuurtoren

De Zee en de Vuurtoren gaan met elkaar in de clinch. De Zee krijgt steeds meer ruimte, terwijl de Vuurtoren de kustbewoners wil beschermen. De klimaatverandering heeft heel wat gevolgen. Hoe kunnen we het hoofd bieden tegen de stijgende zeespiegel? We onderzoeken welke maatregelen het gevaar kunnen indijken.   Kunnen we dit gevecht winnen en het tij keren?  Een actief verteltheater over klimaatverandering en kustbescherming.

NL