Duurzame Noordzeevis leren smaken en waarderen

Eet jij thuis wel eens vis? En kies je dan eerder voor kabeljauw of heb je al eens een hapje wijting of hondshaai geprobeerd? In deze workshop ga je aan de slag met duurzame vis. Maak kennis met nieuwe vissoorten: seizoensgebonden en lekker van bij ons. Wat maakt een vis duurzaam en waar kan jij op letten wanneer je vis koopt? 

Eerst handen wassen en dan ben je er klaar voor! In de kinderkeuken ben jij met je groepje verantwoordelijk voor het maken van één gerecht. Alle ingrediënten zijn voorzien en de receptenfiches liggen klaar. Samen creëer je het menu: de hapjes, het voorgerecht en het hoofdgerecht. 

Geen koken zonder proeven natuurlijk. Stel jouw gerecht voor aan de rest, serveer in stijl en proef samen van deze smaaksensatie. Als een hecht team ruim je samen de keuken op, klaar voor een volgende service.

Ben jij er klaar voor, chef? 

VISwijzer

Vis van bij ons

Praktische informatie

  • doelgroep: 1ste graad LO - 2de graad LO - 3de graad LO

  • duur: 2 uur

  • type: binnenactiviteit

  • periode: 1 november tot 31 maart (winter) 

  • aantal deelnemers: 10 tot 25 personen

  • afspraakplaats: Horizon Educatief vzw - Fortstraat 128, 8400 Oostende 

Tarieven

  • scholen binnen Oostende: 7 EUR per persoon

  • scholen buiten Oostende en andere verenigingen: 8 EUR persoon

Reserveer deze workshop