Wij zijn zot van de zee!

Horizon Educatief vzw bestaat uit een warm team waarin iedereen één ding met elkaar gemeen heeft: wij zijn zot van de zee!

Wij willen jou de veelzijdigheid van onze kust laten ontdekken en waarderen. Dat doen we door workshops aan te bieden, gericht op natuur- en milieueducatie en kusterfgoed.

Centraal daarin staat het begrip: oceaangeletterdheid. Zeeën en oceanen zijn belangrijk voor het leven op aarde.

Via onze workshops willen wij jou de zee doen “lezen” en “begrijpen”. Aan de hand van een ervaringsgerichte aanpak ontdek je zelf hoe zeeën en oceanen jouw leven beïnvloeden en hoe jij ook een effect hebt op die zeeën en oceanen.

Image
Image

Kernbegrippen binnen onze werking zijn: ervaringsgericht handelen (het zelf doen en ontdekken), creativiteit en duurzaamheid.

Al onze activiteiten zijn gelinkt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Van de zeventien SDG’s integreren wij de volgende doelen in ons aanbod: SDG 6 – SDG 7 – SDG 13 – SDG 14. Zo willen wij het belang van onze zee benadrukken zodat we samen onze zee kunnen beschermen en er nog lang van kunnen genieten.

Horizon Educatief vzw werd opgericht in 1995 en richtte zich in eerste instantie tot het onderwijs. Wij hebben een aanbod voor kleuters, het basisonderwijs en het secundair onderwijs. Later hebben wij dat aanbod uitgebreid voor bedrijven (teambuildings), verenigingen en gezinnen.

Afhankelijk van de doelgroep en de context, personaliseren wij de workshops en activiteiten. Naast het boeken van losse workshops, organiseren wij ook zeeklassen en ontwerpen wij programma’s op maat.

Image
Image

Innovatie staat voor ons gelijk aan uitdaging en kansen. Daarom zijn wij ook actief binnen evenementen en projecten. Zo werken we samen met partners en bouwen we samen aan gedeelde doelen. Op die manier blijven ook wij op de hoogte van de nieuwste veranderingen en trends.

Enkele thema’s waarrond we werken: klimaatverandering, ecologie, biodiversiteit, visserij, maritieme vaardigheden … Die zaken integreren we in actieve, interactieve en creatieve werkvormen (onderzoekend leren, STEM …) We passen onze workshops ook geregeld aan volgens de onderwijsvernieuwingen zodat de inhoud voldoet aan de eindtermen.

Horizon Educatief vzw mag jaarlijks financiële steun ontvangen van onder meer Stad Oostende en de Provincie West-Vlaanderen. Via onze projecten verwerven wij subsidies waarmee we materialen en werkingsmiddelen kunnen aankopen. Op die manier trachten wij de prijzen zo laag mogelijk te houden voor scholen, verenigingen en non-profitorganisaties.

Al onze activiteiten worden begeleid door een gedreven en gepassioneerd team van vrijwilligers. Dagelijks geven zij het beste van zichzelf en staan ze klaar met een glimlach. Meer info over onze vrijwilligers vind je op de vrijwilligerspagina.

Image

Ons motto luidt: wij willen iedereen zot maken van de zee.

Team

Anne Boonefaes
Anne Boonefaes
Tamara D'Hondt
Tamara D'Hondt
Bart Vandervorst
Bart Vandervorst
Phaedra Van Kerrebrouck
Phaedra Van Kerrebrouck

Vrijwilligers

Image
Image

Samen voor educatieve groei

Samen met onze partners open we een zee van mogelijkheden voor educatieve groei en inspiratie.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
informatie
contact
Horizon Educatief

Fortstraat 128
8400 Oostende
059 32 21 83
info@horizoneducatief.be
onderneming 0457440716

schrijf in op onze nieuwsbrief

Je ontvangt per kwartaal een overzicht van onze evenementen en ander nieuws.